TRAINING & COACHING

Coach Tineke Pacqué: creatief, doortastend en respectvol

Maud Minnebach kent Tineke nu ruim vijf jaar. Als collega en coach. Maud leerde veel van Tineke’s aanpak en klopt nog regelmatig aan om te sparren. 

“Tineke is snel en doortastend; een bron van inspiratie.”
Intervieuw met Esther

Intervieuw met Jan HoekstraInterview met klant
Througether in gesprek met Maud MinnebachWaarom Tineke? Ik leerde Tineke kennen toen ik als junior consultant bij Motion5 kwam. Zij was senior en ik heb ontzettend veel van haar geleerd. Door haar heb ik o.a. kennisgemaakt met NLP en MBTI. En we zien elkaar nog altijd regelmatig. Tineke is voor mij echt een heel fijn mens om mee te sparren, ze houdt me scherp.

Wat doe je inmiddels?
Ik coach en begeleid nu zelf ook mensen in hun ontwikkeling.

Hoe is Tineke als coach?
Wat ik knap vind is dat zij heel snel de kern te pakken heeft. Ik kan een heel verhaal vertellen en dan weet zij in één zin neer te zetten wat de kern van “het probleem” is. Ze luistert eerst heel goed. Dan stelt ze twee vragen. Precies de juiste. En geeft dan haarfijn mijn patronen weer. Tineke is scherp op taal, weet te duiden wat het effect is van de woorden die je gebruikt. En daagt je uit om andere woorden te gebruiken. De coaching van Tineke beperkt zich niet tot het analyseren van het probleem. Zij is ook in staat om je via hele praktische dingen, weer een stap verder te helpen. Vanuit je eigen doelen daadwerkelijk stappen ondernemen door je bewust te maken van je talenten (MBTI) en je inzicht te geven in je belemmeringen om deze ook echt in te zetten. Dat heeft in mijn geval ertoe geleid om me echt te gaan richten op de begeleiding en coaching van mensen in hun ontwikkeling.

Lijkt me soms ook wel confronterend?
Ja, het is soms pijnlijk hoe zij je laat inzien dat je voor jezelf dingen recht probeert te praten. Ik ervaar dat echter niet als bedreigend, want Tineke weet tegelijkertijd aan te geven wat daarin je kwaliteit is. Daardoor kan ik het van haar hebben en kan ik er ook wat mee.

En als je er gewoon nog niet aan toe bent om te veranderen?
Dat is het mooie. Tineke heeft de gave om dat aan te voelen. Ze gaat niet met een botte bijl zitten hakken. Nee, ze kan je ook even in je proces laten. Tegelijkertijd is het zo dat als ik teveel in een relaxmodus zit, zij me wakker schudt.

Tineke gebruikt NLP in haar coaching, hoe ervaar jij dat?
Fantastisch. Ik ben dankzij Tineke zelf ook NLP gaan toepassen. Ik zat ooit bij een gesprek waarbij iemand heel veel weerstand had. Weerstand tegen een training en tegen Tineke als trainster. Tineke leidde het gesprek zelf en ik was daar zo van onder de indruk. Ze was heel open, stelde vragen en wist het vervolgens helemaal te vertalen naar die vrouw. Zodat zij inzicht kreeg in haar eigen gedrag en verwachtingen. Ik vond dat zo bijzonder.

Hoe zou je Tineke omschrijven?
Tineke is creatief, doortastend; een inspirator en voor mij een ontzettend waardevol, mooi mens. Ze heeft me in contact gebracht met heel mooie andere mensen. Door haar zijn er dingen op mijn pad gebracht die bij mij passen. 

Is Througether een aanrader?
Ja, en eigenlijk voor iedereen. Senior managers kunnen goed met Tineke sparren, omdat zij werkervaring heeft op dat niveau. Tegelijkertijd kan iemand die net van school komt ook veel aan haar hebben. Want juist als je als jongere start met werken, is het soms zoeken naar je eigen talenten en je eigen weg. Tineke kan zo iemand helpen bij zichzelf te blijven. Dat kan ook in een kort traject. Want Tineke is in staat je weer heel snel in je kracht te zetten, daarna kun je weer verder. Maar persoonlijk denk ik dat het altijd heel goed is om iemand naast je te hebben met wie je kunt sparren, zodat je bewust bezig blijft en niet indut.

Aanvraag Nieuwsbrief


Your Name:
E-mail:*
Type the characters you see here:

Actueel
Linkedin