Tr-slider
Picto-Coach-2

Personal coaching – op maat motiveren

“Je kan echt wat bereiken, met Tineke als coach” aldus Jan Hoekstra. De directeur koos Tineke Pacqué als persoonlijke coach.

Interview met klant

Througether in gesprek met Jan Hoekstra

JanHoekstra-cirkel

Jan Hoekstra is directeur bij een grote automatiseerder. Sinds twee jaar laat hij zich coachen door Tineke Pacqué. “Tineke is iemand waar ik heel veel vertrouwen in heb. Zij heeft een bepaalde directheid, een no-nonsense aanpak die mij triggert. “Coaching helpt Hoekstra om zijn eigen doelen helder te krijgen. “Tineke is er sterk in om je uit te dagen je doelen te definiëren. Dat doet ze in mijn geval door me te con- fronteren, zodat ik moet motiveren waarom ik iets wil. En dingen omkeren: wat gebeurt er nou als ik het doel niet ga bereiken?”

Intermenselijke relaties bepalen je succes

 

Net als voor verander- en team-coaching trajecten gebruikt Pacqué ook voor individuele coaching de MBTI-methode. Jan Hoekstra heeft daar baat bij. “Ja, want intermenselijke relaties bepalen in belangrijke mate je succes. Voor mij is MBTI belangrijk om goed met m’n gesprekspartners om te gaan, mijn eigen reactiepatronen te zien en mijzelf te analyseren”.

Stevig in de wedstrijd
Hoekstra is zeer tevreden met de bijdrage die Pacqué levert. “Het helpt me in mijn functie hoe ik met zaken om kan gaan. En de coaching levert me inzichten op waardoor mijn doelen helder worden.” De aanpak die Pacqué bij de coaching van Hoekstra toepast is toegesneden op zijn behoefte. “Tineke is, bij mij, zeer resultaatgericht. Ze is positief-kritisch en heeft een duidelijke “eigen” stijl. Ze verwacht een concrete bijdrage van me in het proces en maakt dit bespreekbaar. Ik denk dat deze aanpak voor mij goed werkt, juist omdat ik stevig in de wedstrijd zit.”

Honger om te veranderen
Tineke weet als geen ander haar aanpak af te stemmen op de persoon. Kiest ze bij de één en heldere en doortastende aanpak, bij een ander voelt ze aan dat het juist goed is “om iemand in zijn proces te laten”. Of, zoals een andere “coachee” het verwoordt. “Het klopt, Tineke kan je enorm opschudden en benoemen wat je eigenlijk liever nog even niet wilt horen. Maar het knappe is, dat ze dan ook direct de link legt met de kwaliteiten en capaciteiten. Ze creëert daarmee gewoon honger naar meer. En zo weet ze bereidwilligheid tot veranderen teweeg te brengen.”

Authentiek
Terug naar Jan. Persoonlijke coaching is intensief. Naast methodes en technieken komt ook de eigenheid van de coach mee in het proces. De mens achter coach Tineke Pacqué is volgens Jan Hoekstra: “authentiek geïnteresseerd in wat je als mens meeneemt. Tineke is attent, ze houdt rekening met jouw specifieke kenmerken. En ze kan tussen de regels doorlezen, ze hoort wat niet gezegd wordt. Dat vind ik positief.”