Annemarie Ariesen

Verandermanager Tineke Pacqué – doelgericht met humor

Ze wist niets van treinen. En toch werd Annemarie Ariesen aangenomen als supervisor bij NS. Door Tineke Pacqué. Het bleek het begin van een leerzame samenwerking waarbij Tineke de veranderingen regisseerde die bij NS Internationaal hard nodig waren.

Annemarie: “Ze heeft haar talenten ingezet om mensen mee te krijgen. Met succes.”
Interview met Peter Specht


Interview met klant

Througether in gesprek met Annemarie Ariesen


Je had je sollicitatiegesprek met Tineke Pacqué…
En? Prettige kennismaking?
Ja, absoluut. Ik solliciteerde als leidinggevende bij de afdeling Teleservice, het callcenter van NS Internationaal. Tineke was interim-manager. Het gesprek vond plaats op één van de lelijkste plekken van Utrecht, en dat paste bij het wat saaie beeld dat ik toen van NS had. Maar Tineke was totaal anders. Een sprankelende, stoere persoonlijkheid. Het klikte direct. 

Paste je dan wel in die organisatie?
Nou ja, tot dan toe draaide alles om treinen en procedures. En ik weet dus weinig van treinen. Met mij koos Tineke, voor het eerst, voor een supervisor die zich niet op inhoud zou richten, maar op mensen en processen. Dat was echt revolutionair. En nodig. Want Pacqué was bezig met haar opdracht: ze moest ervoor zorgen dat het kabbelende en kostenverslindende servicecentrum veranderde in een efficiënt werkende en strak gestuurde verkoopafdeling met betrokken medewerkers. 

Tineke was dus feitelijk verandermanager. Hoe pakte ze dat proces aan?
Ze begon met mij en mijn collega-supervisors. Tineke leerde ons mensgericht werken, meer als coach dan als inhoudelijk leidinggevende. En het was belangrijk dat we een hecht team zouden vormen. Ze zette MBTI in om ons te laten snappen dat je allemaal verschilt in de manier waarop je benaderd wilt worden en hoe je je informatie binnen wilt krijgen. Dat werkte heel goed. 

En de medewerkers?
Die werden letterlijk ook in het proces betrokken. Door met heel veel mensen werkoverleg te houden bijvoorbeeld, in plaats van achter gesloten deuren. Tineke gooide letterlijk de deur open. Ja, dat was confronterend en maakte ook dat je er niet voor weg kon kruipen. Je moest mee veranderen. En dat werkte. Natuurlijk, je verandert een cultuur niet in een paar maanden, daar heb ik nog wel drie/vier jaar werk aan gehad, maar Tineke heeft de beweging in gang gezet. 

Wat waren de kwaliteiten van Pacqué in dit proces?
Tineke is heel goed in coachen, trainen en managen. Dat komt doordat ze erg geïnteresseerd is in mensen. Ze kijkt en luistert nooit zomaar, ze gaat altijd een stapje verder op zoek naar achterliggende overtuigingen en belemmeringen. Pacqué heeft die talenten ingezet om mensen mee te krijgen. Ze straalde uit dat ze stond voor die groep. Dat is ook haar kracht. Hoe verschillend de mensen ook zijn, ze weet ze allemaal mee te krijgen. Het knappe is dat ze altijd zichzelf is. Ik vind haar moedig en stoer. Ze is doelgericht en heeft daardoor, als het nodig is, zelfs maling aan de gevestigde orde. 

Zou je Tineke aanbevelen?
Ja, absoluut. Sterker nog, ik ben vandaag de dag manager BtoB bij NS Hispeed, en ik heb haar onlangs nog ingehuurd voor een teambuildingssessie. Als je het mij vraagt is Tineke goed in individuele coaching, ze is een fijne gesprekspartner en een puike trainer. Ze is doortastend met humor en superbetrouwbaar. Ze inspireert mensen.

Aanvraag Nieuwsbrief


Your Name:
E-mail:*
Type the characters you see here:

Actueel
Linkedin