Werken met Tineke levert helderheid op!

Mensen motiveren en betrekken bij verandering

“Dat is mijn kracht”, zegt Tineke Pacqué, regisseur van veranderingen bij bedrijven, afdelingen en individuen.Haar unieke aanpak lees je terug in de bedrijfsnaam: Througether. Dat staat voor: samen, belemmeringen doorbreken en doelen bereiken.Tineke doet dat doortastend op basis van haar jarenlange ervaring, aangevuld met een enorme dosis enthousiasme en creativiteit.

“Als je mij binnenhaalt, dan gaat er ook echt wat gebeuren!”

Througether – Verandermanagement, training & coaching

“Wat mij zo boeit aan veranderingen? De beweging, de groei die ontstaat.

Mensen en organisaties zijn erbij gebaat om hun talenten te leren (her)kennen en van daaruit steeds verder te bouwen. En daar help ik ze bij. Daarbij gebruikt Pacqué de ervaring die ze opdeed als verandermanager bij NS, als interim-manager bij diverse grote beursgenoteerde ondernemingen, als trainer en coach bij financiële dienstverleners en IT bedrijven en als teamcoach in de zorg.

Overtuigingen
Of het nou in de directiekamer is, bij een teamcoachingstraject of bij individuele coaching, het principe is hetzelfde: Througether, samen met collega’s en klanten je doelen bepalen en bereiken. Tineke maakt daarbij onder meer gebruik van tools al NLP en MBTI. “NLP leert je allereerst dat jouw wereld niet die van de ander is. Zodat je ook vanuit het perspectief van de ander naar de materie kijkt. Tweede is dat veranderingen meestal niet alleen over vaardigheden gaan. Je identiteit, wie je bent, wat je kunt, bepaalt maar voor een deel je gedrag. 

Het andere deel wordt bepaald door je overtuigingen, wat je gelooft. En daar zit de grootste kracht om te veranderen. Ik hoor het zo vaak: “zo ben ik nou eenmaal”. Dan zeg ik: dat kan, maar waarom heb je dit gedrag? Is dit effectief om je doelen te realiseren of juist niet? En wat geloof je dan dat je tegenhoudt om daar te komen? Dat werkt zo bij mensen, maar ook bij bedrijven. “afdelingen en bedrijven hebben ook overtuigingen, die geloven ook. Die overtuigingen zitten in bedrijfs- en afdelingsculturen en in de mensen die er werken.”

Talenten
Door persoonlijke voorkeuren en talenten te herkennen en onder woorden te brengen bij jezelf, maar ook bij anderen krijg je een helder beeld van de cultuur van een organisatie, de identiteit van een organisatie en de overtuigingen die daaronder zitten. Juist de combinatie van MBTI en NLP vormt een krachtige tool bij verandertrajecten, aldus Tineke. “MBTI geeft aan waar je talenten en potenties zitten. Als je dan gelooft dat je kan ontwikkelen, geeft NLP de mogelijkheid om daarmee aan de slag te gaan”.

Kracht
Snel tot de kern komen, observeren en interpreteren, beweging creëren. Dat zijn sterke kanten van Tineke Pacqué. Een pionier vol energie, die als het nodig is confronterend kan zijn, maar ook bereid is met de ander mee te lopen. Of, zoals een oud-collega het beschrijft: “Wat ik zo typerend vindt, is dat je enorm opschudt, benoemt wat je eigenlijk liever nog even niet wilt horen. De vinger “boem” op de zere plek. En vervolgens leg je direct de link met de kwaliteiten en capaciteiten.

”Wie met Througether in zee gaat mag een professionele, maar originele aanpak verwachten. Met een positieve kijk en respect voor het individu. En op zo’n tijd een hoop lol. Wat er in elk geval niet gebeurt is stilstaan.

Tineke: “Je bent er niet met zeggen dat je wilt veranderen, je moet het ook écht doen. Het is niet vrijblijvend”